Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härjedalingarna festade strömming

/
  • Jack Jonasson framförde ett antal glada melodier med sång på Härjedalska som blev ett mycket uppskattat inslag på festen.
  • Efterlängtade surströmmingen med goda tillbehör, mandelpotatis från Jönssons i Byvallen, tunnbröd, messmör med mera, samt kaffe och hembakad bakelse.
  • Den årligen så populära surströmmingsfesten som arrangeras av Härjedalsföreningen i Stockholm hölls i år på Söderringssalen i Enskede Gård

Den årligen så populära surströmmingsfesten som arrangeras av Härjedalsföreningen i Stockholm hölls i år på Söderringssalen i Enskede Gård.

Annons

Där avnjöts den efterlängtade surströmmingen med alla dessa goda tillbehör, mandelpotatis från Jönssons i Byvallen, tunnbröd, messmör mm. samt kaffe och hembakad bakelse som Siw Sjögren var mästare till.

Underhållningen denna kväll sköttes av föreningens egna medlemmar med allsång och musik av Roland Salomonsson, Ulf Persson och Jack Jonasson.

Jack Jonasson framförde ett antal glada melodier med sång på Härjedalska som blev ett mycket uppskattat inslag på festen.

– Lotteri som vanligt med vinster från våra trogna sponsorer i Härjedalen, ett stort tack till dessa, säger föreningens ordförande Ulf Persson.

Föreningen Härjedalingarna bildades i december 1945 vid en sammankomst på HSB-salen där 175 personer samlats. Föreningen skall främja medlemmarnas kulturella intressen för sitt landskap och stödja kulturella organisationer som arbetar för Härjedalen.

Den första styrelsen bestod av Stig Linde, Sven Tjärnberg, Rut Tegnander, Ingemar Hedstrand, Karl Dahlin och Per Emil Näsvall.

Mer läsning

Annons