Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högström poängbäst av backar

När kvalserien summeras så står det klart att Marcus Högström vann poängligan bland backarna. Hans två mål och nio assist räckte även till en fin tredjeplats totalt.

Annons

Att finnas i toppen av poängligan gläder förstås Högström även om det smäller högst att hans Djurgården tog en av platserna i SHL.

– Jag fick spela i en femma med riktigt duktiga lirare. Dessutom fick jag förtroendet att spela i powerplay, säger Marcus Högström då han förklarar hur han nådde poängtoppen.

– Det är skönt att ha spelat som bäst när det gällde som mest, säger han.

Trots att det varit hektiska veckor och att kroppen känns sliten så har han stort sug efter ishockey.

– Nu har vi ledigt tre-fyra veckor men jag längtar redan till att det drar i gång, säger Marcus som känner lite extra för att spela med Djurgården.

– Jag har ju spelat i Elitserien tidigare men jag har starka upplevelser kopplade med Djurgården. Min morfar var stor Djurgårdssupporter och jag följde honom och såg när DIF tog SM-guld i början av 2000-talet, minns Marcus Högström.

Under uppehållet väntar en semestertripp till USA och sedan blir det lägenhetsbyte nere i Stockholm så några sysselsättningsproblem finns inte under uppehållet. Marcus har ett tvåårs-kontrakt med klubben och målet är att lyckas lika bra när SHL drar i gång igen.

Mer läsning

Annons