Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag vill inte svika mina väljare"

/

– När man då bad mig att lägga ner min röst i en vindkraftsfråga såg jag ingen annan utväg än att vi skulle gå skilda vägar.
Det säger Billy Anklew efter det han sparkats från moderaterna.

Annons

Kommunpolitikern Billy Anklew tänker inte låta sig bänkas. Efter att moderata gruppen och han gått skilda vägar kommer Anklew att fortsätta som politisk vilde.

– Jag har förståelse för att arbetet som politiker innebär kompromisser. Men de eftergifter man bad mig göra för att möjliggöra samarbete med de andra allianspartierna skulle vara ett svek mot de frågor jag gått till val på, säger Billy Anklew.

Vid senaste valet fick Billy Anklew 73 personröster, trea efter Victor Ericsson och Anita Thuresson, vilket gav honom en plats i fullmäktige. I dag är han även ordförande i det kommunala fastighetsbolaget Härjegårdar och ledamot i miljö- och byggnämnden.

– Mina hjärtefrågor vid senaste valet var att behålla 45:an genom Sveg, bevara Svegs flygplats, ett vargfritt Härjedalen och att ingen vindkraftsutbyggnad skall bli av i Lillhärdal. När man då bad mig att lägga ner min röst i en vindkraftsfråga såg jag ingen annan utväg än att vi skulle gå skilda vägar. Jag tycker det vore synd att svika väljare som har det som sin hjärtefråga, säger Billy Anklew.

I fortsättningen kommer Billy Anklew ha kvar alla sina politiska uppdrag och fortsätta som politisk vilde. Han gillar inte den partipolitik som nu drivs i kommunen.

– Nej, jag kommer att ställa mig bakom de förslag som är bra för kommunen oavsett från vilket parti det kommer ifrån, men jag ställer inte upp på vad som helst.

– Centern vill ha tågförbindelse till Röros och Moderaterna vill flytta gymnasiets skidlinje till Bruksvallarna. Även dessa idéer tror jag är helt gripna ur luften och kanske är det bäst att vi går skilda vägar. Jag lägger stort värde vid att försöka hålla mina vallöften som gav mig de personröster jag fick vid senaste valet, framhåller Billy Anklew.

Mer läsning

Annons