Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla knäckte kommunens uppkoppling

/
  • Hit men inte längre. Kommunen stängde av SVT play när trafiken blev för hög under Kallas och Olssons guldlopp. Till stort förtret för NO-läraren Hanna Högberg som planerat visa en dokumentär från sajten på onsdagen.

IT-avdelningen vid Härjedalens kommun blev tvungna att stänga SVT-play under tisdagen och onsdagen. Anledningen var att servrarnas kapacitet inte räckte till när Charlotte Kalla tog VM-guld.

Annons

Det är inte så att Härjedalens kommun missunnar sina anställda att följa de spännande tävlingarna i Falun. Men när det ställer till problem för yrkesutövandet så såg sig IT-avdelningen nödgade att stänga möjligheterna att se skid-VM via kommunens datorer.

– Vår uppkoppling slog i taket och det gick inte att komma ut på nätet för de som behövde detta i jobbet, berättar Henry Jonasson som är webbadministratör.

– Det var lätt att följa statistiken, vid 13.30 när tävlingarna började bara small det till och uppkopplingen räckte inte till.

Men stängningen av SVT play uppskattades inte av alla. NO-läraren Hanna Högberg på Sonfjällsskolan hade planerat att visa en dokumentär från SVT för sina elever på onsdagen.

– Men det gick ju inte. Jag använder SVT play rätt mycket i undervisningen. Det finns mycket bra material där. Jag tycker det är konstigt att man stänger ner utan att tala om det, säger hon.

Mer läsning

Annons