Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärnkraftsutspel från Olle Larsson

/
  • Olle Larsson, Härjedalspartiet, intervjuades i radions valdebatt i Sveg.

Många satte kaffet i halsen när Härjedalspartiets toppnamn Olle Larsson förordade bygget av ett kärnkraftverk i Härjedalen under radions direktsända valintervju. En förutsättning var dock att uran skulle brytas i landskapet.

Annons

Olle Larsson har hållit en relativt låg profil hittills i slutspurten inför valet. På torsdagen drämde han dock till i en radiointervju med att säga sig vilja utreda kommunledningens svågerpolitik och genom att förorda ett kärnkraftverksbygge i Härjedalen.

– Eftersom vi är ett nytt parti har inte vi fått några bidrag för att annonsera och marknadsföra oss på samma sätt som övriga redan etablerade partier. Allt vi lägger ut tas ur egen ficka, säger Olle Larsson som kommentar på frågan om han inte legat ganska lågt.

I radion drog han dock till med några heta potatisar.

– När det gäller kärnkraften så var det ett svar på en fråga som ställdes så och började med vindkraft. Det jag ville få fram var att om naturresurser finns i Härjedalen och ska utvinnas här, då ska de även förädlas. Främst tänker jag då på skogsindustrin.

Larsson påpekade även att om Härjedalspartiet fick en maktposition så skulle de försöka anlita Inga-Britt Ahlenius, tidigare chef för Riksrevisionsverket och även undergeneralsekreterare i FNs internrevision.

– En utredning av hur kommunen leds skulle vara väldigt värdefull. Det råder en utbredd svågerpolitik där man anställer sina barn och fruar, dundrade Olle Larsson som vill sätta Ahlenius på att utreda detta.

Mer läsning

Annons