Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassikern nyhet vid Tännäsdagar.

/
 • Helene Eskilsson är taggad på att cykla andra sträckan i Tännäsklassikern. Fyra kilometer cykling genom hela Tännäs.
 • Det var en gemytlig stämning i Tännäsdagarna. Med bland annat backluckeloppis, tävlingar och kolbull
 • På fredagskvällen anordnades det musikquiz med Trana och Benghan samt föreställning av Småstadsliv. Ungefär 200 glada personer hade hittat till Tännäs under kvällen.
 • Mikael Kant provade på att klättra på dricksbackar.         – Det var roligt men ganska svårt. Jag klarade att klättra upp på 18 backar, säger han.
 • Första delmomentet i Tännäsklassikern var simning i Lossen. Närmare sjuttongradigt ytvatten, men desto kallare längre ner.

En ny svettig och blöt utmaning satte kant på årets Tännäsdagar. Men även de vanliga familjeaktiviteterna lockade många besökare.

Annons

I lördags hade ovanligt många samlats vid Lossen nedanför Tännäs för att ta sig en simtur.  Det var ingen vanlig simtur utan ett delmoment av premiären i Tännäsklassikern.  Det var en av många aktiviteter som anordnades under Tännäsdagarna i helgen.

Efter simturen deltagarna gjorde så cyklade de upp från Lossen hela vägen genom hela Tännäs by på ungefär fyra kilometer.  För att sedan avsluta med nästan fyra kilometer löpning i varierad terräng.

– Jag håller på med mycket tävlingar annars och kände att vi skulle försöka få med det i byalagets regi också. Vi valde att arrangera en triathlon-klassiker för alla, unga som gamla, tränade och otränade. En rolig familjegrej, säger en av arrangörerna vid Tännäs byalag, Agneta Roberts.

En av deltagarna var Ruth Dahlberg som precis innan hon skulle simma berättade att hon var van vid kallt vatten.

– Om jag ska vara allvarligt så tror jag att det blir hårt motstånd från de andra. Men det är ju bara en kul grej. Vi tar det som ett roligt skämt en lördag förmiddag, säger hon.

Förutom premiären av Tännäsklassikern har det även funnit många andra aktiviteter. På fredagskvällen startade Tännäsdagarna upp av komikergruppen Småstadsliv samt musikquiz och på lördag kväll var det picknick i det gröna med dans.

– Tännäsdagarna är ju något som pågått i många år. Det är marknad, olika aktiviteter, tävlingar, lite loppis och massa smått som händer med överraskningar under dagarna., berättar Agneta Roberts.

– Jag tycker det har varit god uppslutning. Speciellt att det var en bra uppslutning av Tännäsklassikerna för att var första gången.

Mer läsning