Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När New Orleans kom till Glöte

/
  • Fullsatt och fullt ös i Glötegården när glöteborna Birgitta Bergström och Osvald Jernström ordnade konsert med ett av Sveriges mest kända tradjazzband.
  • Jens Jesse Lindgren i ett intensivt trombonsolo och Ragnar Tretow med vilande trumpet.
  • – Vilken inlevelse de spelar med, de är otroligt bra, säger Ulla Jonsson, Ulla Jonsson från Hedeviken.
  • – Jag gillar sådan här jazz, det har jag gjort hela mitt liv, säger Kathy Bäck från Hedeviken, som var på konserten med maken Folke.

Närmare hundra personer trängdes i den fullsatta Glötegården när ett av Sveriges mest kända tradjazzband fyllde lokalen med nästan hundra år gammal jazz på fredagskvällen.

Annons

 – Musiken vi spelar är bara något äldre än vi själva, menade bandets ledare Jens Jesse Lindgren, som elegant förde publiken in i jazzens värld och presenterade en historia till varje låt. 

Sjumannabandet fick hela Glötegården att gunga med en publik som ständigt föll in med applåder efter alla solon. Musikerna i bandet hade total inlevelse och hänförde publiken. 

Jesse´s New Orleans Band inledde kvällen med "Bourbon street", "Some of these days" och "On the sunny side of the street". 

– Det här är fösta gången vi spelar en repertoar som är helt beställd av arrangören, konstaterade Jens Jesse Lindgren. Repertoaren var beställd av Birgitta Bergström och Osvald Jernström i Glöte, som anordnat den unika konserten.

– Det här är en av de mest exotiska spelningar jag har gjort, långt in i landet och folk har åkt långt för att höra oss spela, säger Tomas Ekström, som själv har åkt sextio mil från Mariefred för att nå Glöte. 

Det är första gången Jesse New Orleans Band spelar i Härjedalen. 

– Vi har just anlänt men har hunnit njuta av hur vackert det är här och det vänliga bemötandet vi har fått, säger kapellmästaren Jens Jesse Lindgren. 

Ulla Jonsson från Hedeviken var mycket nöjd med konserten. 

– Det här är underbart. Jag gillar tradjazz, sådan här musik lyssnade jag på under sextiotalet. Jag kan inte sitta stilla. Vilken inlevelse de spelar med, de är otroligt bra, säger Ulla Jonsson.

Mer läsning

Annons