Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya problem för Avies

/

Resenärerna som skulle från Sveg till Arlanda på måndagsmorgonen blev kvar på marken sedan Avies meddelat att deras flygplan hade problem med ett hjul. Nya biljetter från Östersund kunde inte köpas då bolaget saknade täckning på det kort som ska användas vid sådana köp, därför fick resenärerna åka taxi hela vägen ner till Arlanda.

Annons

Problem har blivit en vana för resenärer från flygplatsen i Sveg. Nu på morgonen strulade det åter till sig för flygbolaget Avies som har fastligt svårt att klara av sitt åtagande.

– Vi undrade ju varför planet inte var framkört när det återstod några minuter till avgång. När avgångstiden var inne fick vi information om att det blivit problem med ett hjul på planet och att resan var inställd, berättar en resenär.

När flygplatspersonalen försökte köpa ersättningsbiljetter från Östersund för att begränsa skadan så lyckade inte det heller.

– Tydligen hade inte Avies någon täckning på sitt kort. Nu får vi åka taxi till Arlanda i stället och det innebär en försening på fem-sex timmar. Det är ju inte ovanligt att det är något strul och det är ju märkligt att man köper dyra flygbiljetter när det inte fungerar. Den korta restiden lockar ju, men då vill man inte åka via Hagfors eller som nu med taxi, säger resenären.

För några passagerare blev förseningen extra dyr. Avies står förhoppningsvis för taxiresan till Arlanda men då bolaget inte har något avtal med andra bolag som sköter trafiken till andra destinationer så frös biljetterna till nya destinationer inne för vissa passagerare.

– Det här lär kosta mig många tusenlappar extra om jag ska ta mig vidare. Det är ju väldigt märkligt att det kan bli fel på ett hjul sådär över natten bara. Borde de inte ha sett det när de ställde in flyget i hangaren efter resan i går, påpekar en annan resenär.

Enligt flygplatspersonalen ska även turen från Arlanda upp till Sveg på förmiddagen påverkas och bli inställd. Vad som händer med de resenärer som bokat biljett upp till Härjedalen är oklart i nuläget.

Mer läsning

Annons