Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pilgrimsloppet lockar fler än någonsin

/

OS-medaljörer och Vasaloppsvinnare står på startlinjen i Högvålen idag när Pilgrimsloppet körs.
– Det blir ett väldigt fint startfält, säger Jonny Larsson, ordförande i Lofsdalens skidklubb.
Och antalet deltagare ser ut att bli rekordhögt.

Annons

Anders Södergren, med två VM-silvermedaljer och ett OS-guld i stafett i bagaget, norska Laila Kveli, tvåfaldig vinnare av Vasaloppets damklass och Ida Ingemarsdotter med bland annat ett OS-guld från Sotji i bagaget är några av de välmeriterade åkarna som kör Pilgrimsloppet på fredag. Där finns också namn som Calle Halfvarsson, Jennie Öberg, Jerry Ahlin och Daniel Svensson.

Deltagarantalet ser ut att slå rekord. Tisdag förmiddag hade redan 240 personer anmält sig, vilket är nästan hundra fler än det totala antalet deltagare förra året.

– Vi har ju fler stora namn och det lockar säkert en del åkare. Sedan sammanfaller tävlingen med påsken i år och det är fler människor i byn. Och det växande intresset för längdskidåkning spelar säkert också roll, säger Jonny Larsson.

Pilgrimsloppet är cirka tre mil långt och startar i Sveriges högst belägna by, Högvålen. Målet är i Lofsdalen. Förra fick målgången flyttas från byn, på grund av snöbrist, till Höglandet, den övre spårcentralen. Men år blir målgången på sjön nere vid byn.

Mer läsning

Annons