Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramundberget först ut

/
  • I torsdags hade Janne Wagenius och Bosse Nelander på skidstadion i Bruksvallarna mycket snö. Nu har det mesta försvunnit i värmen.

Ramundberget blir den anläggning som först drar i gång liftarna den här säsongen.
– Vi öppnar ett mindre område vid glidarliften på lördagsmorgonen, säger sportchefen Kalle Ljungberg.

Annons

Klockan nio drar den första liften i gång och det troliga är att Ramundberget är först ut i Sverige. Trots att varken kyla eller snö har kommit på allvar bjuds det på skidåkning, dock i begränsad omfattning.

– Dessbättre var det skaplig kyla under en natt och vi hann täcka ett område med kanonsnö. Men visst hade jag och många andra hoppats lite kyligare väder, säger Kalle Ljungberg.

När det gäller längdskidor får åkarna vänta. Snön fullkomligt vräkte ner i torsdags och förvandlade Bruksvallarna och Ramundberget till rena vinterlandskapet. Ett flertal spår preparerades och några längdskidåkare hann även ut på en premiärrunda.

– Men tyvärr slog vädret om, det blev regn och värme. Dessvärre ser inte prognoserna bra ut de närmaste dagarna heller, säger Magnus Myhr, Bruksvallarna.

Snögarantin som området har gäller från och med 15 oktober och är passerad.

– Visst är det många som undrar när vi öppnar, men alla har förståelse att vi inte rår på vädrets makter. Men första veckan i november, ska vi ha längdspåren öppna, säger Magnus Myhr.

Mer läsning