Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg krossade Ytterhogdal i final

/
  • Sveg spelade riktigt bra i helgens inomhuscup. Här är det nära att Lillhärdal får släppa in ett mål men Johan Eggen i Lillhärdalsmålet har stolparna på sin sida.

Det blev en överraskande hemmaseger i helgen inomhusturnering där Härjedalsklubbarna drabbade samman. Sveg vann med hela 8-2 i finalen mot Ytterhogdal.

Annons

Få trodde att Sveg skulle ha chansen att vinna helgens fotbollsturnering. Men hemmaklubbens spelare ville annat, agerade som ett lag och vann slutligen helt välförtjänt.

I gruppspelet glänste Ytterhogdals lag två med fina kombinationer och bollsäkerhet. Hede knep andraplatsen före Sveg och Ytterhogdals lag ett.

Lillhärdal som hade stort manfall i en redan tunn trupp fick finna sig i att packa väskorna efter gruppspelet.

– Vi mötte Hede i en jämn semifinal. Nu lyckades vi vinna med 2-1 och skillnaden jämfört med vår förlust mot Hede i gruppspelet var inte så stor. Den här gången var det vi som hade lite marginaler på vår sida, berättar Fredrik Jonasson, tränare i Sveg.

I andra semifinalen spelade båda YIK-lagen och segrande därifrån kom lag två.

– Eftersom Ytterhogdal hade två lag och ganska lite folk så var de tröttkörda till finalen. Själva kunde vi starta turneringen med många spelare men i slutspelet gick vi ner på två formationer, förklarar Jonasson.

YIK försökte föra spelet även i finalen men när de tappade bollen kontrade Sveg snabbt och när målen började ramla in framåt för hemmalaget så tappade YIK helt koncentrationen på matchen. 8-2 till Sveg var inte siffror som ljuger.

Summeringen av cupen är ändå positiv för Härjedalslagen. Att Ytterhogdal blir ett topplag i fyran råder inget tvivel om, Hede kommer också att kunna klara sig bra där. Sveg visar lovande takter inför en säsong i femman och Lillhärdal vinner sexan bara de kan skramla ihop fullt lag till alla matcher.

Mer läsning

Annons