Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegsson Bulgarisk mästare i hockey

/
  • Anders Johnsson, med rötterna i Sveg, kan numera titulera sig Bulgarisk mästare i ishockey. 24-åringen förstärkte CSKA Sofia och med två mål bidrog han till att laget knep mästerskapet.

Anders Johnsson, med rötterna i Sveg, kan numera titulera sig Bulgarisk mästare i ishockey. 24-åringen förstärkte CSKA Sofia och med två mål bidrog han till att laget knep mästerskapet.

Annons

Anders Johnsson är inne på sin fjärde säsong med tyska hockeylaget Fass Berlin. När CSKA Sofia ville förstärka upp laget lånade de Anders Johnsson vid finalen.

– CSKA Sofia är väl det lag som satsar ordentlig på hockey i Bulgarien, annars är sporten ganska liten i det landet, säger Anders.

Två mål och en assist blev hans facit i den tillfälliga Bulgariska tröjan.

Anders Johnsson har sin far kvar i Sveg men flyttade som fem åring till Strängnäs. Efter hockeygymnasiet i Grums har han spelat i flera klubbar och hamnade bland annat i Danmark. Numera är det Tyskland och Fass Berlin som gäller för hockeyproffset.

– Vi är farmarklubb till mer kända Eisbären. Det är ditåt jag siktar, säger Johnsson.

I höstas åkte han över till USA på en så kallad try out för att visa upp sig.

– Men de kontrakt som erbjöds lockade mig inte.

Han säger att han trivs riktigt bra i Berlin.

– Mig passar det riktigt bra, gillar både stan och hockeyn, och känner att jag utvecklas, säger Anders Johnsson.

När var du i Sveg senast?

– Hemvändarhockeyn gillar jag och i den matchen brukar jag vara med, men tyvärr missade jag den senast. Men minst en gång per år brukar jag åka upp till Härjedalen.

Ifjol testade han även, crashed ice, en mer spektakulär vinteridrott. Crashed ice påminner om störtlopp fast på skridskor i stället för skidor. Den cirka 400 meter långa banan kryddas med hopp och andra hinder.

– Riktigt kul sport, men tyvärr tar det för mycket tid. Det är ju hockey jag satsar på, säger Anders Johnsson.

Mer läsning

Annons