Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svettigt avslut när Sveg slog Vansbro

/
  • Jonas Edén slog in 5-4 till Sveg och gav hemmalaget ledningen i för första gången.
  • Svegs tränare Håkan Nilsson styr upp sitt manskap i den sista minutens spel där Sveg först bara hade tre utespelare mot Vansbros sex.
  • Ladda och skjut. Den här gången blev det inget mål.
  • Utmärkta Johan Olsson blev ensam under den sista minuten när Vansbro tryckte på med sex utespelare mot Svegs tre.
  • Bitvis en rätt tuff match.

Det blev en spännande avslutning av lördagens hockeymatch i Sveg, som hemmalaget till slut vann med 6-4. Det trots ett numerärt underläge när knappt en minut återstod av matchen.

Annons

Utvisningar och efterföljande gruff med påföljden matchstraff för en spelare i vardera laget innebar spel fem mot tre till Vansbros favör den sista minuten. Ställningen var då 5-4, efter en mycket bra sista period av Sveg.

Bortalaget satsade allt på ett kort och tog ut målvakten. Det blev några svettiga sekunder för Svegs tre utespelare mot Vansbros sex.

Men så tappade Vansbro ut pucken ur anfallszon, Svegs Emil Olsson jagade ikapp och kunde avgöra i öppen kasse. Stort jubel och stor lättnad för hemmalaget och de flesta av de dryga hundra åskådarna i hallen.

– Det är synd att det ska bli en massa utvisningar på slutet. Men vi höll ihop laget, jobbade för varandra och skapade en tight box och Vansbro fick inte till några direkta avslut, säger Håkan Nilsson, huvudtränare för Svegs hockeyherrar.

Han var mycket nöjd med den tredje perioden, där Sveg kom ut som ett nytt lag och långa perioder dominerade totalt med bra fart, fint passningsspel och tuff press. Det var också i tredje perioden om Sveg kom ikapp och gick förbi med tre mål på periodens första fem minuter.

Början och mitten av matchen var Håkan Nilsson däremot inte nöjd med. En hel del misstag och okoncentrerat spel gjorde att Vansbro ledde med 4-2 efter två perioder. Det sista målet från Vansbro kom med bara dryga 30 sekunder kvar av den andra, efter flera utvisningar i Svegslaget.

– Vi är för nonchalanta, slarvar alldeles för mycket och har inte rätt inställning. Vi bjöd ju dem på målen i första, säger han.

Vad sa du inför den tredje perioden?

– Jag sa att nu måste vi visa rätt inställning och visa om vi vill spela hockey eller inte. Jag gick också ner på två femmor i början och fick lite fart. Och då blev det bättre.

På fredag väntar bortamatch för Sveg mot Orsa.

Mer läsning

Annons