Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veterantraktorer rullade i Långå

/
  • Jörgen Berglund kom med en Fordsom Major från 1948. Nu körs den på bensin men kan även köras på fotogen vilket var ett billigt alternativ då den var modern.
  • En karavan med traktorer kom från grannbyn Hede, här håller några på att parkera på utställningsplatsen.
  • Försäljning av kolbullar, kaffe och fika samt lotter ger en välkommen intäkt till Långås samlade föreningar.

Än är det ingen tradition med veterantraktorträffar i Långå. Publik och traktorägare är överens om att det är en rolig tillställning så nästa år kan det kanske bli en traditon.
– Det krävs väl att vi har den tre år för att man ska kunna säga tradition, och jag hoppas att det blir en, säger Henrik Ljungberg som är en eldsjäl i sammanhanget.

Annons

Förra sommaren hölls den första veterantraktorträffen i Långå. 24 ekipage dök upp och massor med publik.

– Vi ville hitta på någonting enkelt och att titta på gamla traktorer är rätt intressant. Då hade vi bara träffen och en picknick efteråt, berättar Ljungberg.

I år blev det lite mer aktiviteter kring träffen och det hela avslutades med dans.

– Samtidigt så är det inte bra om det växer för mycket. Varje aktivitet kräver att någon gör ett ideellt arbete och det gör folk hela tiden ändå så det får inte bli betungande, då försvinner nog lite av glädjen, tror Henrik Ljungberg.

Äldsta traktorn på plats hade Jörgen Berglund som kom tuffande med en Fordson från 1948.

– Den har stått i minst 20 år men ändå tog det bara en dag eller två att få den körbar. Jag skulle vilja se dagens bilar bli avställda och sen startas efter så lång tid, säger Jörgen som är imponerad av funktionsdugligheten på sin traktor.

Under dagen och kvällen så står de samlade föreningarna i Långå för servering och andra aktiviteter. Ett eventuellt överskott delas.

Mer läsning

Annons