Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket drag det blev i Linsell

/
  • Anne-Lie Rydé började med lugna
  • Anne-Lie Rydé tillsammans med Barbro Lindkvist, Roger Rodström, Tomas Nyqvist och Mia Kempf.
  • Anne-Lie Rydé avslutade med AC/DC-låtar så det skakade i väggarna på bygdegården
  • Ett musikkafé utöver det vanliga blev det i torsdags. Tommy Wetterstrand har fullt upp att servera påtår.

Återigen bjöds det alldeles utmärkt underhållning på bygdegården i Linsell. Anne-Lie Rydè gjorde ingen besviken när hon gästade lilla byn.
Den över timme långa showen blev ett musikkafé utöver det vanliga.

Annons

Anne-Lie Rydé är en artist av rang och man måste imponeras av den alerta bygdegårdsföreningen att de återigen lyckas få riktigt bra och folkkära artister till Linsell.

– Vi försöker kämpa på så gott det går. Visserligen har vi hjälp av Estrad Norr, men det gäller att ligga i och snabbt boka det som erbjuds, säger Lars-Olov Ängerfors, som är ordförande i Linsells byalag och Bygdegårdsförening.

I torsdags hade de dukat upp med kaffe, smörgåsar och förstås Anne-Lie Rydé. Med sitt kompband från Härnösand har sångerska gjort en länsturné där de besökt de mindre orterna.

– Det har varit riktigt kul på den här turnén och det spännande att komma till de små byarna, sa Anne-Lie Rydé innan hon steg upp på scenen

Drygt 100 biljetter såldes i torsdags. Inte riktigt fullsatt och det är bara att beklaga de som inte tog chansen att besöka Linsell under kvällen.

Hon började lugnt med "Segla på ett moln" av Per Gessle, hennes genombrott för 35 år sedan. Efter det ökade tempot och när Anne-Lie avslutade med två AC/DC låtar vibrerade väggarna rejält i den gamla bygdegården.

Anne-Lie Rydé var till en början visuellt inspirerad av punken och Nina Hagen men musikaliskt spelade hon rock snarare än punk. Hon turnerade 1983–1984 med Dan Hylander, Py Bäckman och Raj Montana Band, och mottog år 1985 både Rockbjörnen och Karamelodiktstipendiet

1987 höll stämbanden på att sätta stopp för karriären. 1990-talet blev en vändpunkt i Anne-Lie Rydés musik – hon började sjunga schlager istället för rock. Skivan Stulna kyssar, 1992, blev hennes största succé hittills och följdes av en krogshow med samma namn. År 2010 släppte hon albumet "Dans på rosor", där hon tolkar populära dansbandslåtar. Många av de gamla dansklassikerna bjöd hon på i Linsell.

Men inte "Gråt inga tårar" som många väntade då låtskrivare Åke Hallgren bor i grannbyn Hedeviken.

– Nej tyvärr, för att göra den låten rättvisa krävs lite större arrangemang när det gäller musiken, sa Anne-Lie Rydé.

Mer läsning