Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterhogdal slog serieledarna

Genom en komfortabel 3-1 seger mot överlägsna serieledarna Håbo så blandar sig Ytterhogdal på allvar in i striden om kvalplatsen där fyra lag är inblandade. Just nu ligger Sala på den åtråvärda platsen, en poäng före YIK.

Annons

Ben Smiths mannar gav serieledande Håbo dess första nederlag i år. Det var frukten av säsongens bästa insats från hemmalaget, som lyckades vända 0–1 till en övertygande seger.

– Håbo ska ha beröm för att de satte oss under press under delar av matchen, men vi tog kampen och i andra halvlek kontrollerade vi matchen tämligen väl, säger Ben Smith.

Bytet av spelare under sommaruppehållet verkar ha gjort Ytterhogdal gott. De nya engelsmännen har flutit in bra i laget och presterar på hög nivå.

– Vi har totalt elva utlänningar och eftersom bara nio får spela, blir det två som får stå över i varje match. I dag var det till exempel Alex Naylor som fick göra det. Han är så bra att han skulle gå in i vilket annat lag som helst i serien, menar Smith.

Allra bäst var nye Curtis Edwards. Han har spelat i Middlesbrough och även representerat Englands U16-landslag.

– Curtis var på en annan planet i dag. Han var helt överlägsen. Jag skulle vilja säga att han är lika bra som Dale Hopson (som just gått till Landskrona Bois).

Plus även till Alexander Norling.

Ytterhogdal möter nu en av konkurrenterna till kvalplatsen hemma i helgen, Korsnäs. Till den matchen kan Hogdal ha ett klart med ännu ett nyförvärv; Frösöns ytterback Igor Murengerantwari. Ytterligare tre spelare är på gång, varav två från Ljusdal.

Mer läsning

Annons