Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskyla i länet – minusgrader på flera håll under natten

Minus 2,3 grader. Det var nattens lägsta temperatur i Dravagen, Härjedalen. Men även på flera andra håll i länet gick termometern under nollan.
– Det är ovanligt kallt just nu, säger Maria Jönsson.

Annons

I Sveg var temperaturen nere på 2,2 minusgrader och även i Tännäs visade termometern under nollan i Härjedalen. I Blåhammaren i Åre gick tempen ner på -1,1 och i Sylarna visade den 0,3 minusgrader.

– Det är lägre temperaturer än normalt. Det har vi i stort sett över hela landet, men för Jämtland och Härjedalens del är det omkring fem grader kallare än vad det brukar vara, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

Även om temperaturerna inte komma hålla sig under nollan de kommande dagarna så visar prognosen ändå på fortsatt svalt väder i länet.

– Dagstempen kan nog landa på 12-14 grader som allra bäst de kommande dagarna. I fjällen som bäst runt 8 grader. Till natten mot torsdag kan vi räkna med att temperaturen går ner mot 3-4 plusgrader, säger Maria Jönsson.

Länsbor och hitresande kan däremot hoppas på viss sol i länet under dagen. Och fram till helgen ser det ut att bli något varmare.

– Det är fortfarande osäkert, men det ser ut att kunna bli högre temperaturer, svaga eller måttliga vindar och fortsatt uppehåll från nederbörd i Jämtland och Härjedalen fram mot helgen, säger Maria Jönsson.

Hur upplever du vädret i länet? Dela med dig med bilder eller nyhetstips via vår tipskorg: [email protected]

Läs andra nyheter:

Fortsatta problem i färjetrafiken mellan Håkansta och Norderön

Stor vindkraftpark börjar byggas – Björn Dählies projekt sätts igång nordost om Östersund

Kalberget bjuder på magisk utsikt

Vill du ha lokala nyhetspushar i din telefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s nya app här, till Iphone eller till Android!

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app:

LTZ:s iPhone-app:

LTZ:s Android-app

Annons