Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarnas riksförbund beräknar drygt 130 fler lärare i länet om tre år – se läget i din kommun

Skolkommissionen har tidigare föreslagit ett tillskott om 6 miljarder kronor till undervisning och elevhälsa, och regeringen har ställt sig bakom förslaget i sin budget. Nu har Lärarnas Riksförbund beräknat hur många fler lärare det skulle innebära i länet.

Annons

Totalt i landet beräknar Lärarnas riksförbund ett tillskott av runt 10 000 lärartjänster inom 3 år. Ordförande Åsa Fahlén säger i ett pressmeddelande att det är mycket glädjande att man nu kan se vad Skolkommissionens förslag skulle innebära för skolan i realiteten.

– Med politisk enighet om att staten ska ta ett fastare grepp över svensk skola så finns äntligen förutsättningarna att vända utvecklingen och stärka likvärdigheten, säger Åsa Fahlén.

Enligt pressmeddelandet beräknas Jämtlands län få ett tillskott på 132 lärartjänster inom 3 år.

– Nu gäller det att se till att de ökade resurserna till undervisning och elevhälsa verkligen når ut till de enskilda skolorna på ett sätt som stärker likvärdigheten. Vi måste noggrant bevaka så inte kommunerna försöker spara på de egna ansträngningarna. Det får inte ske, säger Åsa Fahlén i pressmeddelandet.

Här är listan för det beräknade tillskottet av lärare i länet inom 3 år:

Bergs kommun: 9 lärare

Bräcke kommun: 9 lärare

Härjedalens kommun: 10 lärare

Krokoms kommun: 15 lärare

Ragunda kommun: 7 lärare

Strömsunds kommun: 15 lärare

Åre kommun: 13 lärare

Östersunds kommun: 53 lärare

Totalt i länet: 132 lärare

Källa: Lärarnas Riksförbund

Annons