Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre sjukfrånvaro inom vården i regionen – men ekonomin backar ytterligare

I ett delårsbokslut från Region Jämtland Härjedalen framgår att man kan se sjunkande siffror i antalet sjukskrivna medarbetare. Samtidigt går det fortsatt trögt ekonomiskt.

Annons

Det ekonomiska resultatet i augusti ska ha backat med 36,4 miljoner kronor, vilket är en försämring med drygt 13 miljoner kronor jämfört med förra året. Den ekonomiska prognosen för hela året ligger på minus 170 miljoner kronor.

– De åtgärder som ska förbättra resultatet har ännu inte gett önskad effekt, det kommer att bli stort fokus på det i höst, säger regionrådet Christer Siwertsson (M) i ett pressmeddelande.

Samtidigt menar man att den totala sjukfrånvaron inom regionens anställda fortsätter att gå nedåt, framförallt bland kvinnor inom hälsa och sjukvård.

Man ska även vara mindre beroende av hyrläkare nu, men som motpol till det har antalet inhyrda sjuksköterskor ökat. Enligt pressmeddelandet har primärvården arbetat längst med att minska antalet hyrpersonal och ska ha minskat kostnaderna med sju miljoner kronor.

I pressmeddelandet berättar även regionstyrelsens ordförande Ann-Marie Johansson att man försöker komma närmare patienterna genom att bland annat ha ett så kallat närvårdsteam som åker ut till de mest sjuka patienterna i länet.

Den regionala utvecklingsförvaltningen ska visa på ett överskott på 15 miljoner kronor och och man menar att både företagsamheten och besöksnäringen inom regionen går framåt.

-----

Läs mer:

Region Jämtland Härjedalen gör Youtube-serie om sex – riktar sig till unga nyanlända

Gratis cellprov för alla kvinnor – regionen överraskad av beslutet

Regionen vill minska vårdköerna genom att hyra ut personal och lokaler [+]

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Annons