Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Elsa Ingegerd Larsson Forslund, Lillhärdal

Elsa var född och uppvuxen i Hälsingland med mor och far och många syskon.

Annons

Hon fick tidigt lära sig att ta ansvar för sina yngre syskon och även hjälpa till i hemmet. Elsa var en duktig, noggrann, plikttrogen och hjälpsam människa. Hon var som ung tidigt ute i arbetslivet och arbetade med folk inom sjukvården.

På lediga stunder hade Elsa aldrig en tom hand, hon var mycket intresserad av allt slags handarbete och noggrant och fint skulle det vara!

I början på 1950-talet började Elsa jobba på en sjukavdelning på lasarettet i Sveg. Där arbetade hon i många år och hon bodde då i personalbostaden som nu är riven. Elsa utbildade sig till undersköterska och fortsatte att flitigt jobba kvar på lasarettet några år och under den tiden hyrde hon en lägenhet i Sveg.

Elsa träffade så sin blivande man Allan och tillsammans med honom gick färden till Nynäshamn där de fick bostad och arbete. Efter några år i Nynäshamn flyttade Elsa och Allan till Garpenberg i Dalarna där Elsa fick jobb som föreståndare på Fridhems ålderdomshem.

Vinter 1966 gifte de sig i Ösmo prästgård. Elsa och Allan bodde i Garpenberg några år, men längtan hem till skogstrakterna i Härjedalen blev för stor, så flyttlasset gick då till Lillhärdal där de fick bostad mitt i byn. Elsa fick jobb som föreståndare på Mobacka ålderdomshem och Allan som vaktmästare vid Härjedalens kommun.

Elsa var en stor djur- och naturälskare och hon ville alltid vara ute i skog och mark för där trivdes hon så bra, hon plockade bär och svamp och tyckte även om att fiska.

Elsa var i några år aktiv medlem i Röda korset och i hembygdsföreningen.

Elsa och Allan köpte så småningom ett fint hus på Kyrkheden där Elsa också fick bo till sina sista levnadsdagar. Hon dog i en ålder av 88 år.

Närmast sörjande är maken Allan.

Svägerskorna Laila och Inger

Annons