Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord: Sune Karlsson, Sundbyberg

Sune Karlsson, Sundbyberg, har avlidit i en ålder av 82 år.

Annons

Han föddes i Lillhärdal som äldst i en syskonskara av fem barn. Sune tillbringade stor tid av sin barndom hos sin mormor som var hans förebild.

Under hans första skolår fanns det bara ett skidspår från hemmet till skolan och det kanske bidrog till att han så småningom blev en mycket duktig skidåkare med många segrar.

Idrottsintresset följde honom hela livet. Hans största intresse var golf och tennis. Han var själv en bra golfspelare och spelade ofta tennis tillsammans med sina polare. Sune hade temperament och han ville gärna vara bäst i allt.  Gillade inga nederlag. Favoritlaget i hockey var naturligtvis Brynäs, deras matcher missade han aldrig.

Efter avslutad skolgång gick färden till Skutskär. Där han fick arbete på Skutskärsverken och där blev han kvar i många år. Där träffade han även sin kära Gun och bildade familj. Mötet skedde på en dans där han råkade trampa Gun på tårna, och efter det blev de ett par som höll ihop i vått och torrt. Gun och Sune bodde även i Göteborg under några år innan färden gick till Stockholm och Sundbyberg. 

Efter Guns bortgång fick Sune mycket hjälp av sina fina pojkar, som verkligen tog hand om honom och gav honom ett fint liv. En av sönerna kom hem från Irland med en hund som Sune älskade mest av allt. Bella, som hunden hette, blev hans bästa kompis och han var den bästa tänkbara hundvakt.

Sune arbetade in i det sista. Han var en fantastisk försäljare som kunde kränga det mesta. Han var orädd, hade munläder och energisk ända till slutet. Han var en säljare ut i fingertopparna. Han var plikttrogen, aldrig sjuk och även mycket omtyckt av sina söners kamrater. Han kallades allmänt för "Kung Sune".

Sune var en kopia av Hasse Alfredsson, många tog fel när han var ute på stan och det tyckte han var roligt. Han var själv något av en linslus och var med som statist i reklamfilmer och även i Rederiet. Sune tyckte om att synas. Han var också noga med sin klädsel, det skulle vara rätta grejer, inte vad som helst och han gillade att klä sig i märkeskläder. Han var även estet och tyckte mycket om vackra saker, hade alltid ett rent och prydligt hem och besöket i tvättstugan varje fredag var viktigt.

Sune var alltid glad och generös och mycket omtyckt av alla i sin omgivning.

Vi saknar honom oerhört.

Familjen genom systern Kerstin

Annons