Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minusgrader i Jämtland – kallast i landet

/
  • Det var inte bara kallt i Börtnan och Storlien. Vid fäboden Backmanliden var det frost under natten till tisdagen.

Under natten mot tisdagen kröp kvicksilvret på flera termometrar i länet under nollan. Bara två officiella mätstationer i landet visade minusgrader och båda var i länet.

Annons

– I Börtnan hade man -1,3 och i Storlien var det -0,8, säger Erik Rindeskär meteorolog på Foreca.

Men det verkar även ha varit kallt på andra delar i länet. Vid 05- tiden i morse tog Roger Myhr från Funäsdalen en bild vid fäboden Backmanliden vid Mittåkläppen, i Härjedalen där det var frost på ängarna.

– Det var väl någon minusgrad gissar jag, säger Roger.

– Det känns som att det är lite för tidigt att hösten är på väg när vi knappt haft någon sommar, säger han.

Enligt Erik Rindeskär får vi ändå vänta lite mer på att hösten ska komma. För att det ska vara en meteorologisk höst ska nämligen dygnsmedeltemperaturen vara mellan 0 och 10 grader under fem dygn i rad, så än är det sommar på de flesta ställena i länet.

– I vissa delar av fjällkedjan är det meterologiskt sett fortfarande vår så där kommer det nog att bli höst direkt sen, säger Erik Rindeskär.

Anledningen till att det var så kallt är att det var klart väder och lite vind, men det gjorde också att temperaturerna snabbt gick upp.

– Klockan 09 hade Börtnan 12,7 och Storlien 13,3 och inatt kommer det inte att vara minusgrader eftersom det kommer att vara mulet, säger han.

Läs mer:

Resor och sex har räddat regnig sommar – högtryck i erotikbutiken

Dåligt väder - ökad konsumtion

Spridda skurar för länets bönder

Annons