Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Natten mot alla hjärtans dag betydligt lugnare än fredagen för polisen

Efter den intensiva fredagsnatten följde en betydligt lugnare lördagsnatt för polisen. En del fylla och bråk kom in till polisen, men inga allvarligare ärenden.
– Det har varit en lugn natt i länet, säger Stefan Fredriksson, vakthavande befäl vid polisen.

Annons

Vid 04:30-tiden på söndagsmorgonen hade sju fyllerister, de allra flesta män, plockats in för att få chans att sova ruset av sig i polisens förvar. Tre av dessa plockades in från Vemdalsskalet, övriga i Östersund. En av männen på Vemdalsskalet var otrevlig, arg och alldeles för berusad och vägrade dessutom att lämna platsen trots att både ordningsvakter och polis bad honom. Enligt uppgifter från polisen kom mannen tillbaka till krogen han blivit avvisad från flera gånger och gapade och skrek. Tredje gången gillt – till slut fick patrullen nog och omhändertog honom för fylleri. Mannen fördes sedan till polishuset i Östersund, där han fick lugna ner sig och nyktra till.

En stökig man fick också avlägsnas efter att ha uppträtt störande på Stortorget i Östersund. Mannen vägrade lämna platsen trots flera tillsägelser från polisen och kördes till slut ut från centrala Östersund.

Vid 02:30-tiden larmade också en person om ett stort bråk på Prästgatan. Enligt inringaren var minst fyra personer i slagsmål med varandra och flera patruller beordrades dit. Den första patrullen var där mindre än en minut efter samtalet. Men då syntes inget spår av bråk på platsen.

– Det var ju folk där, så någonting kan det ha varit, men patrullen såg ingenting och ingen påvisade att den behövde hjälp, säger Stefan Fredriksson.

Larmaren gav sig heller inte till känna.

– Det kan ha varit någon som falsklarmat för att jävlas eller så har det varit ett bråk som lösts precis innan vi kom, det vet vi inte. Men under natten har det varit lite småtjafsigt och vi har jobbat på att brottsförebygga och varit nere på stan hela natten, varit synliga och pratat med folk. Vissa patruller har rapporterat om smådålig stämning, men man ser om det börjar pyra någonstans och kan gå in och hindra bråk, säger Stefan Fredriksson.

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

Annons