Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norsk busskoncern vann upphandlingen av busstrafik i Jämtland

Under måndagen stod det klart att det blir norska Trønderbilene AS som vinner upphandlingen av regionbusstrafiken i sex av länets åtta kommuner. Detta efter en dom i Förvaltningsrätten tidigare i år som sade att upphandlingen skulle göras om.

Annons

Läs mer: Bakläxa för Länstrafiken – upphandling för busstrafiken i länet måste göras om

Tidigare i år beslutade Förvaltningsrätten i Härnösand att upphandlingen kring regionbusstrafiken i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Strömsund och Östersund skulle göras om på grund av nedläggningen av Bussgods under pågående förhandling. Nu står det klart att Trønderbilene AS vinner upphandlingen, och uppdraget påbörjas den 11:e augusti 2019 och gäller i tio år.

– En överprövning innebär alltid en försening och ökade kostnader. Vi har rättat oss efter Förvaltningsrättens dom och gjort om upphandlingen. Det har varit viktigt att minimera förseningen och med det hålla nere kostnaden för skattebetalarna, säger Elisabet Sjöström, styrelseordförande, Länstrafiken i Jämtlands län, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet kommer Trønderbilene AS att erbjuda alla berörda bussförare anställning och alla bussar ska drivas med fossilfria förnyelsebara bränslen från första dag.

Annons