Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är våren här – tussilagon har slagit ut i länet

I fredags dök det upp ett härligt vårtecken i ett söderläge i en skarv mellan asfalt och fasad i Hammarstrand. Nämligen ett gäng nyvakna tussilagor.

Annons
Foto: Elin Dahlin,  Chef näringslivs- och utvecklingsenheten på Ragunda Kommun.

Efter den snörika vintern bjöd förra veckan på solsken och härligt mild väder. Kanske såg du en och annan jeansjacka på byn i helgen, och kanske till och med en och annan vårsko. Ett som i alla fall är säkert är att ett gäng tussilagor tittade fram i ett söderläge i en skarv mellan asfalt och fasad i Hammarstrand under förra veckan. Bilden ovan lades under fredagen ut på Ragundadalen i Hammarstrands Facebooksida.

Robert Falk arbetar som turismstrateg på Ragundadalen.

– Nu har vi ju fått en riktigt fin vinter och nu är vi laddade inför vår och sommar, säger han.

När jag frågar Robert hur han tror att sommaren kommer att bli är han försiktigt optimistisk.

– Utan att på något sätt ha några vetenskapliga fakta bakom så har jag en teori; Kommer det mycket snö på vintern, och det har varit hyfsat kallt, så borde det borga för en väldigt fin sommar. Jag lever i den tron i alla fall. Jag hoppas att det ska bli en härlig, varm och fin sommar, säger Robert Falk.

Vintern har bjudit på mycket snö, och snön har aldrig riktigt velat sluta falla. Rolf har en teori att det kommer att gynna sommarvädret.

– Det har liksom snöat mycket. Och medeltemperaturen och årsnederbörden brukar vara ganska konstant från år till år. Så det bör ju innebära, eftersom det har kommit ganska mycket nederbörd redan i år, att sommaren blir torr och fin. Alla kanske inte vill ha en torr sommar, men det kan ju få regna på nätterna då, säger Robert Falk.

Men än så länge är det en bit kvar till fullskalig vår och sommar. Vårtecknen verkar inte ha hopat sig än – i alla fall inte i Hammarstrand.

– Det här är vad vi har hittat än så länge. Men vi har väl inte riktigt skannat marknaden än, säger Robert och skrattar.

Annons