Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rapport visar: Digitaliseringen en utmaning för äldre i Jämtlands län

En ny rapport från Visma visar att nio av tio svenskar anser att digitaliseringen kan leda till utmaningar för äldre personer. Det innebär att det i Jämtlands län finns 30 000 personer över 65 år som kan få svårt att hänga med.

Annons

I rapporten Det digitala samhället framgår det att nio av tio svenskar är positivt eller neutralt inställda till den digitala utvecklingen, samtidigt som 88 procent tror att det blir svårt för äldre personer att hänga med.

– Digitaliseringen ska vara till nytta för hela befolkningen, oavsett ålder och kunskapsnivå. Det ställer höga krav på oss och alla andra som tar fram nya digitala lösningar vad gäller användarvänlighet och enkelhet, skriver Pär Johansson, digitaliseringsexpert på Visma, i ett pressmeddelande.

Rapporten visar även att åldersgruppen 18-19 år har högst självförtroende när det kommer till hur digitala man anser sig vara. 38 procent anser sig vara mer digitala än genomsnittet. Det är att jämföra med åldersgruppen 60-74 år, där bara 13 procent svarar samma sak.

Mer läsning:

Dålig tillgång till fiber i länet – alla kommuner under snittet i landet

Långt borta men ändå nära – Bengt håller kontakt med barnbarnen via den nya tekniken

”Nu för tiden ska man ju trycka både härsan och tvärsan innan någon svarar”

Föräldrar är bäst på digitala verktyg: ”De är 20–40 år och vana vid att använda tekniken”

Annons