Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rapport visar: Så utbredd är prostitutionen i Jämtlands län

Länsstyrelserna i Jämtlands län, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland har kartlagt hur prostitutionen på internet ser ut i respektive län. Rapporten visar att lägst antal sexannonser riktar sig mot personer i Jämtlands län.

Annons

Det är i samband med den nationella kampanjen "Du avgör!" mot sexköp på internet som Länsstyrelserna i Jämtlands län, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland har släppt rapporten där prostitutionen i norra Sverige har kartlagts.

Rapporten visar att det finns 270 personer i länen som är utsatta för prostitution. Rapporten visar även att mycket få av dessa personer kommer i kontakt med hjälpinsatser.

Länsstyrelsen i Stockholm. Foto: Gamma-Man / Mostphotos

I kartläggningen upptäcktes 509 sexannonser på internet. Flest annonser, 160 stycken, riktades mot personer i Västerbotten. Längst antal annonser riktades mot personer i Jämtlands län, 71 stycken. Flest antal personer som är utsatta för prostitution i norra Sverige finns i Luleå, Umeå, Sundsvall och Östersund.

– Den här rapporten är en viktig del i arbetet med att bekämpa prostitution och människohandel. Kartläggningen ger oss en övergripande bild av hur prostitutionen i länen ser ut på nätet och hur vi kan utforma det fortsatta arbetet mot prostitution i länen, skriver Eva Norlin, regionskoordinator mot prostitution och människohandel i de norra länen, i ett pressmeddelande.

Mer läsning:

DEBATT: Straffet för sexköp måste skärpas

Få fälls för människohandel med barn - majoriteten av alla ärenden läggs ner

Granskning: Sexhandel vanlig i norr – inga svårigheter att köpa sex här

Annons