Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På med vinterkängorna – nu kommer snön

SMHI varnar för snöfall. Redan i dag väntas några enstaka flingor men i morgon kan du enligt vädersajten räkna med uppemot en decimeter.

Annons

Nu kommer vintern enligt SMHI. Bilden är en genrebild.

SMHI har gått ut med en klass 1 varning gällande snöfall på tisdag. Varningen gäller i Jämtlands län utom fjällen och enligt SMHI väntas mellan fem och tio centimeter snö att falla inom sex timmar. Snön kan innebära risk för halka.

Enligt prognosen väntas lättare snöfall på flera håll i länet redan under måndagen. I Östersund kommer det snöa från klockan två på måndagen fram till 18 på tisdag. I Svenstavik väntas snöblandat regn under måndagen. Natten till tisdag slår det om till snö och det kommer sedan att snöa fram till lunch på onsdag.

LÄS OCKSÅ: Skidhjälm duger inte på skotern – nu tar polisen hårdare tag

Bräckeborna kan räkna med snö från 17-tiden i dag och snöfallet ser inte ut att avta förrän vid 22-tiden på tisdag.

I Krokom väntas snö från klockan 14 på måndagseftermiddagen. Vid 18 slår det om till snöblandat regn som fortsätter fram till småtimmarna innan det slår om till snö igen. Vid sjutiden på tisdagkväll väntas snöfallet avta.

I Hammarstrand kommer snön vid 22-tiden i kväll. Vid fyra natten till tisdag slår det om till snöblandat regn. Under tisdagen kommer vädret sedan att variera mellan snö, snöblandat regn och regn.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Saltmotståndet körs över

I Strömsund väntas snöfall mellan klockan 16 och 20 under måndagen. Vid midnatt börjar snöflingorna falla igen och de kommer falla fram till 11 på tisdag.

I Åre kommer det enligt SMHI att snöa fram till 17 på måndag. Sedan blir det regn och uppehåll fram till klockan 6 på tisdagmorgon då det väntas börja snöa igen.

I Sveg kommer det variera mellan snö, snöblandat regn och regn under måndagen. Strax efter midnatt väntas det slå om till snöfall och tisdagen blir en vit dag.

Annons