Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Passa på att njuta – då kommer finvädret!

Efter en tid av ostabilt och kyligare väder, och med EM i full sving, så är det många som längtar efter det fina vädret. Men det gäller att passa på när det erbjuds, för det väntas fortsatt omväxlande väder i länet.

Annons

De olika vädertjänsterna har alla lite olika prognoser för Jämtland och Härjedalen de kommande tio dygnen. Men här kommer en sammanställning av vädret som är att vänta.

Berg:

Söndagen bjuder på finväder och temperaturer upp emot 20 grader – det är i dag du ska passa på att ta till vara på finvädret. Sedan väntar något svalare temperaturer och växlande molnighet från måndag och fram till onsdag.

På torsdag och fram till lördag väntas sedan mulet vädet och temperaturer upp till omkring 16 grader.

Enligt prognoserna i nuläget så väntas det bli rätt trist väder nästa helg.

Bräcke:

Söndagen och måndagen blir soliga med temperaturer upp emot 19 grader på söndagen och sedan något svalare på måndagen. Tisdag och onsdag väntas omväxlande väder med sol och moln, på tisdagen kan det även komma lite regn. Annars håller sig temperaturerna runt 15-19 grader under veckan även om det riktigt strålande solskenet ser ut att utebli.

Det gäller att passa på under fredagen då det väntas bli omkring 19 grader och solchanser för sedan väntas mulet väder under nästa helg.

Härjedalen:

I västra Härjedalen och Funäsdalen ser måndagen ut att bjuda på fint väder med 15 grader och sol. Sedan visar progoserna på mulet vädet resten av veckan fram till nästa söndag och måndag så det blir bättre solchanser igen. Torsdagen ser ut att kunna bli rejält regnig.

I Sveg övrigt så väntas finväder nu och fram till tisdagen med temperaturer omkring 20 grader. Sedan drar det in mer mulet väder i veckan men temperaturerna väntas hålla sig mellan 16 och 19 grader. Nästa helg väntas bli grå men sedan ser det ut att vända på nytt igen.

Krokom:

Krokom får goda solchanser i veckan men lite blygare temperaturer inledningsvis runt 14-15 grader. På onsdagen däremot väntas omkring 19-20 grader och sol. Helgen ser ut att bli rätt omväxlande med en mulen lördag och sedan en solig söndag, dock med omkring 15 grader.

Ragunda:

I Östjämtland går verkligen de olika prognoserna isär men den väntas bli temperaturer runt 20 grader och bäst solchanser finns under måndagen. Även om resten av veckan sen väntas bli en mulen historia så ser det ut att bli uppehåll hela veckan. Vissa små regnchanser kan det dock bli fram emot nästa helg.

Strömsund:

Veckan börjar soligt men lite svalare – på onsdagen kommer däremot värmen och det väntas bli soligt med temperaturer med omkring 20 grader. Sedan drar moln och omväxlande väder igen. Nästa helg väntas solchanser och mellan 16-19 grader.

Åre:

Veckan börjar med solsken och temperaturer omkring 15 grader. På torsdag kväll och fredag är dock de olika vädertjänsterna helt överens – det väntas regn. Det mulna vädret hänger kvar på lördagen sedan men på söndag nästa helg väntas solen titta fram igen, då med temperaturer runt 12 grader. Det finns ljusglimtar i prognoserna sedan om varmare väder efter nästa helg.

Östersund:

Början av veckan bjuder på temperaturer omkring 20 grader fram emot onsdag med sol och växlande molnighet. Enligt prognoserna är det på ondagen man får passa på att njuta av lite sommarväder innan det mulnar på igen. Tordagen ser dock ut att bli rejält mulen och kan även bli rätt blåsig. Nästa helg ser just nu ut att bli lite mulen med med solchanser och runt 15-17 grader.

LISTA: Din guide till restaurangerna med uteplats

LÄS ÄVEN: Badsugna får hopptorn i Surfbukten: "Det har blivit lite av en oas här nere"

Annons