Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Region Jämtland Härjedalen: Det har blivit lättare att komma fram till hälsocentralen

Det har blvit lättare att nå sin hälsocentral via telefon oberoende av vad du bor i länet. Det hävdar Region Jämtland Härjedalen på sin hemsida.

Annons

Huruvida det går eller inte går att komma fram till sin hälsocentral via telefon har varit ett omdebatterat ämne länge. Irritationen över långa telefonköer är inget nytt och Region Jämtland Härjedalen har gjort flera försök att komma tillrätta med problemen.

Det är alla medarbetares förtjänst

Nu ska det ha börjat ge resultat, åtminstone om man utgår från regionens egna siffror. På sin hemsida skriver den att runt 80 procent av alla samtal besvarades tidigare. Nu är siffran uppe i 91 procent.

Som exempel nämner Region Jämtland Härjedalen deras största hälsocentral, Z-gränd, där man gått från 75 procent till 95 procent besvarade samtal. I Odensala är siffrorna gått från 81 till 94 procent.

Anna Granevärn.

”Traditionellt sett har hälsocentralerna inte varit så bra på att finnas tillgängliga på telefon. Nu har vi fokuserat på att lösa det, vi har satt upp tydliga mål och vi följer upp hur det går. Det har gett resultat” skriver Anna Granevärn, chef för primärvården på hemsidan.

Men det har inte varit dålig tillgänglighet på alla hälsocentraler. Som exempel på goda exempel nämner regionen Åre, Backe och Kälarne.

Under september fick Z-gränd 2699 samtal coh 2563 besvarades direkt.

”Det är alla chefers och medarbetares förtjänst. Det har länge funnits en frustration över att patienter inte kommer fram tillräckligt fort och smidigt på telefon. Medarbetarna har nu på ett föredömligt vis ändrat arbetssätt för att kunna svara i telefon när trycket är som högst” skriver Granevärn.

Trycket på Z-gränd är som högst mellan 8-10 på förmiddagen och trots god bemanning kan det uppstå köer enligt regionen. En populär funktion då är att kunna bli uppringd, något som enligt Region Jämtland Härjedalen fungerar bra.

...

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

Annons