Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn och kyla att vänta – risk för väldigt svår halka i länet

Under torsdagen har SMHI hållit ett så kallat samveransmöte med anledningen av väderleken i länet. Med på mötet var bland andra Länsstyrelsen Jämtlands län som nu går ut med en varning om att ovädret kan komma att fortsätta och förvärras under torsdag eftermiddag och kväll. Då är risken stor för regn och det riskerar därmed att skapa väldigt svår halka i länet.

Annons

Man brukar säga att efter regn kommer solsken, men väderleken i Jämtlands län just nu verkar istället handla om att efter snö kommer regn.

Efter det ymniga snöfallet under torsdagen ser det nämligen ut att vara risk för regn under torsdagseftermiddagen, kvällen och natten till fredag i länet. Samtidigt väntas temperaturen att sjunka. När regnet når kalla vägbanor kan det innebära extrem halka, skriver Länsstyrelsen Jämtland i ett pressmeddelande och hänvisar till information från SMHI.

Under fredagen ser det ut att vara minusgrader i länet, men snön kommer att fortsätta falla i länets södra delar. Samtidigt kommer vindarna i fjället att öka, skriver Länsstyrelsen Jämtland med hänvisning till mötet med SMHI.

Under torsdagen har flygtrafiken från Åre Östersund Airport haft problem med inställda flyg och förseningar och hemtjänsten i Bräcke försatte sig i beredskapsläge.

Läs mer om vår väderbevakning:

Live: Snöoväder i Jämtlands län – Polisen uppmanar matchbesökare att ta det lugnt i trafiken

Annons