Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Replik från Anklew till Nilsson (M): Du borde ha informerat om dina affärer

Annons

Leif Nilsson (M), det var hedersamt att du till sist gav din syn på socialnämndens allvarliga läge. Som jag tolkar ditt svar är allt som hänt mitt fel och att jag far med osanningar. En något märklig slutsats.

Svar från Nilsson (M): Osanningar från Anklew (8 november)

Mig veterligen har inte jag ansvaret för att underskottet i socialnämnden hittills i år uppgår till 30 miljoner (jo, det är rätt siffra, först fick ni ett tilläggsanslag på 12,5 miljoner och trots detta ligger ni nu 17,6 miljoner back). Ansvaret är ditt, Leif, och övriga i kommunledningen.

Jag har inte varit ordförande i socialnämnden och tillåtit att förvaltningschefen köpt ett bolag inom den sociala sektorn, jag har inte heller satt mig i dess bolagsstyrelse, det har du gjort, och därmed faller ansvaret tungt på dig och övriga i kommunledningen (för du har väl informerat kommunalråden?) om er konstruktion och att ni dessutom tagit med er en enhetschef i bolaget.

Jag hoppas också att förvaltningschefen informerat och fått sin bisyssla godkänd av kommunchefen.

Jag kan konstatera att du inte har någon som helst självrannsakan, du tycker att det är helt okej att sköta affärer ihop med dem som du är satt att leda, du är helt okej med att underskottet ökar dag för dag och du har ingen åtgärdsplan mot detta. Har man fokus på annat håll är det svårt att sköta uppdraget.

Det hade ändå varit på sin plats att du varit med på kommunfullmäktige och gett svar på alla frågor, men framför allt informerat om dina affärer tillsammans med anställda chefer i förvaltningen. Det var det min insändare handlade om, inget annat. 

Jag står fast i min uppfattningen att kommunen brister i styrning , ledning och uppföljning när sådant här kan få förekomma och ingen reagerar eller ta ansvar.

Billy Anklew, Landsbygdspartiet Härjedalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons