Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut med kontanter på Länstrafikens bussar

Från och med 22 augusti i år slutar Länstrafikens chaufförer att ta emot kontanter.
– Det är en arbetsmiljöfråga, säger Länstrafikens vd, Thomas Hägg.

Annons

Beslutet att upphöra med kontanter motiveras med att busschafförsyrket är riskfyllt ensamjobb och att hanteringen av kontanter är en del av det.

Genom att sluta ta emot kontanter anser Länstrafiken att man minskar risken både för chaufförer och passagerare, eftersom bussarna då inte längre behöver köra omkring med hela sin dagskassa.

– Det är en arbetsmiljöfråga som har varit aktuell hos facket under en längre tid. Vi har jobbat tillsammans med facket och landat i att det här är en bra lösning säger Länstrafikens vd, Thomas Hägg i ett pressmeddelande.

De som vill betala sina bussbiljetter med kontanter kommer att kunna göra det även fortsättningsvis, men enbart på Ica Supermarket-butikerna i kommunernas centralorter. I övrigt blir det busskort, bankkort, Länstrafikens hemsida eller mobilapp som gäller som betalningsmedel.

– Vi är inte ensamma om att införa kontantfritt. Från september går det inte att betala med kontanter på bussen i något Norrlandslän. Västernorrland och Västerbotten är redan kontantfria och Norrbotten blir det i princip samtidigt som oss, säger Thomas Hägg i pressmeddelandet.

Annons