Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tv-avgift vanligaste orsak till skuld hos Kronofogden i länet

Runt 1 200 personer från Jämtland och Härjedalen är skuldsatta hos Kronofogden till följd av obetalda radio- och tv-avgifter. Det gör det till den vanligaste orsaken till att personer i länet har en betalningsanmärkning.

Annons

Enligt ett pressmeddelande som kreditupplysningsföretaget Syna har gjort tillsammans med Kronofogden är radio- och tv-avgiften det vanligaste skälet till att svenskar fått en betalningsanmärkning hos Kronofogden bland skulder som är till den offentliga sektorn. Totalt i Sverige handlar det om 99 000 personer och en skuld på 1,1 miljarder kronor.

I Jämtland och Härjedalen är den totala skulden på runt 14 miljoner kronor till följd av obetalda avgifter. Det gör det till den vanligaste orsaken till skuld hos Kronofogden även i Jämtland och Härjedalen baserat på antal personer. Den näst vanligaste skuldorsaken i länet är till följd av studiemedel, enligt Johan Krantz som är analytiker hos Kronofogden.

Här är den kompletta listan i länet på antal personer som är skuldsatta hos Kronofogden till följd av obetald radio- och tv-avgift:

Berg: 89 personer

Bräcke: 113 personer

Härjedalen: 94 personer

Krokom: 134 personer

Ragunda: 66 personer

Strömsund: 128 personer

Åre: 83 personer

Östersund: 539 personer

Totalt i länet: 1 246 personer

Totalt antal personer med skulder oavsett skuldtyp: 4 245 personer.

Källa: Kronofogden

Annons