Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utsläpp av växthusgaser minskar i Jämtland

Nya siffror från Statistiska centralbyrån visar att utsläppen av växthusgaser i förhållande till ekonomin minskar i landets alla län. I Jämtlands län har utsläppen minskat med 23 procent mellan 2008 och 2015. Det skriver Nyhetsbyrån Siren.

Annons

Siffrorna mäts i antalet ton så kallade koldioxidekvivalenter per miljoner kronor (per bruttoregionprodukt, BRP) och minskningen i Jämtlands län innebär en minskning med 5 ton, vilket innebär en minskning med 23 procent mellan 2008 och 2015.

– Det är ett sätt att titta på hur effektiv ekonomin är i länet. Man kan se om utsläppen minskas på grund av effektiviseringar, och vilka branscher det är som har rådighet över minskningarna, säger Nancy Steinbach, utredare på SCB, till Nyhetsbyrån Siren.

Utsläppen minskar i hela landet och i snitt har det minskat med en knapp tredjedel mellan 2008 och 2015, skriver nyhetsbyrån Siren och hänvisar till färska siffror från SCB. Samtidigt finns det stora skillnader mellan länen. Lägst under 2015 låg Stockholms län med 7 ton per miljoner kronor, och högst låg Gotlands län med 142 ton.

Annons