Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste leda utvecklingen

Annons

Vi socialdemokrater ska inte följa utvecklingen. Vi ska leda den. Leda den mot ett demokratiskt samhälle där arbete och livserfarenhet har samma värde som intellektuella meriter. Vi måste göra oss påminda om vår existens och kräva politisk respekt och trovärdighet.

För att citera Tage Erlander: "Vi måste ha en tro, för det första att det finns en framtid genom de steg som vi tar."

För att ömsa fotbeklädnad och ta de stegen krävs ett ideologiskt tillfrisknande inom arbetarrörelsen. Ett reformismens utopi som kan lyfta rörelsen mot en ljusare och starkare framtidstro.

Låt oss ilskna till nu och ställa frågan: Vad sysslar styrelsen i Härjedalens kommun med egentligen? En svårbesvarad fråga eftersom inga påvisbara resultat finns.

Görs några ansträngningar för att väcka företags intresse till etablering från näringslivsavdelningen? Nej, och det är ändå där som ett framtidsintresse borde finnas. Alla vi som gick ut folkskolan med godkända betyg, begriper att bara med satsningar på jobb, skola, vård, omsorg, och med vettiga politiker även på riksplanet, kan vi hoppas på en framtid.

Men vad hör jag nu då? Är det sant att snarkandet från politiska led håller på att bli försvagat? Har man börjat vakna till och förstå det omöjliga i att slå Törnrosas rekord?

Thor Hansson, Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons