Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligheter i länet när det gäller arbetslösheten

Arbetslösheten sjönk i Krokoms kommun under juli månad, medan den steg i Ragunda kommun. Det gör att Ragunda nu har dubbelt så hög arbetslöshet som Krokom.

Annons

För Jämtlands län i stort så ligger arbetslösheten i juli på samma nivå som under juli förra året. Det handlar om 16 personer färre arbetslösa i år. Totalt sett stod 4 170 länsbor utan arbete, vilket ger 6,7 procent arbetslöshet.

Det ser även ljusare ut för ungdomar i åldern 18–24 år där 10,3 procent står utan arbete. Det är den lägsta siffran sedan före 2008.

"Vi har en stabil arbetsmarknad i länet med stor efterfrågan på kompetens inom många områden. Det bidrar starkt till att andelen arbetslösa ungdomar den här sommaren är den lägsta på mer än nio år" säger Sofia Karlsson, arbetsförmedlingschef i västra Jämtland och Arbetsförmedlingens talesperson i Jämtland Härjedalen, i ett pressmeddelande.

När det gäller de enskilda kommunerna så har Krokoms kommun den lägsta arbetslösheten i länet och Ragunda kommun den högsta. Den skillnaden har befästs genom att Krokom haft den största minskningen av arbetslösheten och Ragunda den största ökningen.

Läs mer:

Den totala arbetslösheten minskar i länet – men i fyra kommuner har den ökat

Annons