Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järn gav asfalt

/

Hede SK har rustat upp sin skidskytteanläggning. Nu är hela skyttevallen asfalterad och även sträckan ner mot vägen.

Annons

– Det här blev bra. Framför allt sommartid då vi nu kan ha fina träningsrundor på rullskidor där man kan åka upp till vallen utan att behöva ta av sig skidorna, säger Ulf Larsson, en av ledarna i klubben.

Bara dagen innan snön låg vit i byn drog asfaltsrallarna från Svevia i gång på skidstadion. Ulf Larsson kunde några timmar senare konstatera att beläggningen lyfter anläggningen.

– Ja, nu får vi en jämn och fin skjutvall som är lätt att hålla ren. Naturligtvis känns det bättre att lägga sig ner på jämn asfalt i stället för grus.

– Men det jämna underlaget gör det lättare för oss att ordna en fin skjutvall under vintern, säger Ulf Larsson.

Kostanden för beläggningen uppgår till cirka 40 000 kronor. Järnskrot och ett bidrag från Jämtland/Härjedalens skidskytteförbund har täckt kostanden.

– Vi har under flera år tagit emot järnskrot som människor skänker till oss, det brukar ge en bra slant i klubbkassan. När sedan förbundet ställde upp med ett bidrag kunde vi genomföra jobbet.

– Dessutom fick vi ett riktigt bra pris från Svevia, säger Ulf Larsson.

Hede SK har en bra ungdomssatsning vilket bland annat resulterat i att klubben nu har en tjej, Sofia Myhr, med i skidskyttelandslaget.