Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Persson avgjorde JSM-stafett

Efter stolpe ut i de individuella tävlingarna avgjorde Jesper Persson stafetten i JSM för sitt Åsarna IK med en stark slutsträcka. Bland annat körde han ifrån storfavoriterna Hallby som hade JVM-åkaren Adam Persson på slutsträckan.

Annons

Jesper Persson tar emot stafettguldet i JSM tillsammans med klubbkompisarna Carl Rotvold och John Leander.

Junior-SM i längdåkning har avgjorts uppe i Kalix den gångna veckan. Av härjedalsjuniorerna var det Jesper Persson som lyckades bäst med en femteplats i sprint, niondeplats i masstartsloppet och en tiondeplats i det individuella milloppet. Bra insatser men Jesper var långt ifrån nöjd. I veckans viktigaste lopp fick han revansch då han som förstaårsjunior fick ta sistasträckan för sitt Åsarna IK.

– Vi har siktat länge på det här loppet då vi hade medaljchans. Det är ju extra roligt att lyckas tillsammans med kompisarna, säger Jesper som var lite nervös inför att ta slutsträckan, särskilt då Åsarna som enda lag valde att köra utan fäste för alla sina åkare samt det faktum att han ställdes mot många åkare som är tre år äldre.

Carl Rotvold och John Leander skötte sina kort väl och Jesper fick växla som trea men förhoppningen om att skaka av storfavoriten Hallby som hade två år äldre JVM-åkaren Adam Persson på slutsträckan hade inte infriats.

– Adam gick förbi mig direkt och drog i högt tempo för att nå ikapp lagen framför, det passade mig bra och efter knappt två kilometer var han i ledning. Inne på stadion vid varvningen var det en rejäl uppförsbacke och då drog han ner på farten. Jag trodde han ville göra det svårare för mig som körde ovallat så jag gick upp bredvid och höll farten, då fick jag en liten lucka och sen var det bara att mata på allt vad som gick, berättar Jesper Persson som fick någon sekund tillgodo inför varvningen och Hallby var ute ur bilden.

– Jag fick rapporter att avståndet ökade hela tiden så det kändes lugnt. Lite nervöst blev det igen in mot stadionområdet för då skreks det och hejades bakom mig men luckan var aldrig mindre än tio sekunder, säger Persson som fick köra hem guldet i JSMets allra sista lopp.

Av övriga härjedalsåkare visade Emma Thalin, Hudiksvalls IF att hon är på gång efter en sjukdomsfylld säsong. En åttondeplats i sprint blev hennes bästa placering och i masstartsloppet tog hon en sextondeplats.

Systrana Backén, Emma och Elin, som numera kör för Rehns BK har också haft sjukdomsproblem under säsongen. Emma nådde som bäst en 21:a plats i masstarten och hon gick till kvartsfinal i sprinten. Elin blev 35:a som bäst, även hon gjorde sin bästa insats i masstarten.

Jon Zackrisson, Svegs IK, körde in på 59:e plats som bäst, även han presterade sitt bästa lopp för veckan i masstarten.

Annons