Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper vann DN-galan

/
  • Jesper Persson kramas om av en av motståndarna efter segern i 800 meter för 14-åringar. Se det spännande sista varvet av loppet här:

Med en jättespurt de sista 80 metrarna sprang 14- åriga Jesper Persson från Sveg hem 800- metersloppet i helgens DN-gala för ungdomar.
– Jag tänkte att jag skulle springa om någon iallafall, säger Jesper som tävlar för Åsarna.

Annons

Med tiden 2:08.63 var Jesper Persson först över mållinjen i lördagens 800-meterslopp för 14-åringar på klassiska Stockholms stadion.

Med drygt hundra meter kvar låg 14-åringen på fjärde plats och skulle precis till börja spurta

– Då kom det en kille och stängde mig, berättar Jesper.

För att få rent framför sig tvingades Jesper flera meter ut i banan. Men det spelade ingen roll. Med bara sex hundradelars marginal var Jesper Persson den som korsade mållinjen först, efter att ha spurtat ner sina motståndare.

– Jag sprang en bit bak under loppet och var pigg, säger han.

Visst du att du hade vunnit?

– Jo, jag såg att jag var före.

Det var första gången som 14-åringen ställde upp i DN-galan för ungdomar, ett arrangemang som lockar de bästa friidrottarna från hela Norden i varje årsklass. För Jesper Perssons egen del blev det personligt rekord, eftersom han aldrig tidigare tävlat i distansen 800 meter.

På träning har han sprungit sträckan på 2:18.

I söndagens 1500 meter lopp slutade Jesper på fjärde plats med tiden 4:29.56.

Jesper Persson har en fin skidsäsong bakom sig med flera segrar i sin åldersklass. Nu på sommaren är det fotboll och löpning som gäller.

– Jag ska försöka köra fotboll, skidor och löpning så länge jag tycker det är roligt. Om jag ska sluta med något så blir det nog löpningen. Det är kul att åka på tävling och vinna och så men annars är det tråkigt, säger Jesper Persson.

Se det spännande sista varvet av loppet här:

Annons