Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon Henrik Fjällgren klar för Melodifestivalen 2015

/

Jon Henrik Fjällgren från Mittådalen deltar i Melodifestivalen 2015. I dag presenterades han som en av artisterna i deltävlingen på Östersund Arena den 21 februari. Med låten "Jag är fri".
– Låten är filmisk, mäktig och kärleksfull, säger Jon Henrik.

Annons

– Många vänner, bekanta och andra man träffat har tyckt att jag borde vara med. Att jag har potential. Själv strävar jag inte efter att vinna. Mitt fokus är detsamma som det var från början. Att få upp den samiska musiken ännu ett steg, till en ännu större publik, säger Jon Henrik Fjällgren om sitt deltagande i Melodifestivalen 2015.

Låten "Jag är fri" är en jojk som på sydsamiska har titeln "Manne Liem Frije". Den är skriven av Jon Henrik själv, tillsammans med Erik Holmberg, Tony Malm och Josef Melin.

– Det är en låt som nog skulle passa i en film, säger Jon Henrik.

I våras slog Jon Henrik Fjällgren igenom i Talang i Tv3. Hans första uppträdande med låten "Daniels jojk" gick rakt in i juryns hjärtan och publikens hjärtan. Efter ytterligare en deltävling var det dags för final den 18 maj. Då plockade Jon Henrik fram jojken "Mitt hem är mitt hjärta" och vann hela tävlingen. Och nu tar han klivet till Sveriges största musiktävling, alla kategorier.

– Hur det känns? Man får inte så många chanser i livet. Så tänker jag. Man måste passa på. Och även om man inte vinner så har man kommit väldigt långt och fått chansen att komma ut ännu mer, säger Jon Henrik Fjällgren.

I sin deltävling möter han bland annat artisterna Andreas Weise med låten "Bring out the fire", Isa med låten "Don´t stop" och rutinerade Andreas Johnson med låten "Living to die". På hemmaplan i Östersund där han själv gick gymnasiet.

– Det gör det lättare för vänner och bekanta att komma och titta. Jag hoppas innerligt att min sameby Mittådalen ska komma om de har möjlighet. Jag har en dröm om att det ska finnas många samer i samiska dräkter i publiken.

Se Jon Henriks första uppträdande i Talang med "Daniels Jojk" här