Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla vann SM-premiären överlägset – Ingemarsdotter trea

/

Charlotte Kalla var storfavorit inför tävlingarna. Hon höll också för trycket och vann SM-guldet med drygt en minuts marginal, 1.12,2.
– Det här är banor som verkligen är gjorda för mig, sa Kalla efter loppet.

Annons

Redan vid den första mellantiden efter dryga två kilometers åkning hade Kalla en ledning med 20 sekunder. Därefter fortsatte Kalla, som tävlar för Piteå där SM-veckan arrangeras, att dominera och vann till slut tävlingarna med över en minuts marginal.

Läs också: Ebba Andersson hyllas av Kalla efter SM-silvret: "En jättestark insats av Ebba"

På andraplatsen fanns loppets stora överraskning genom Ebba Andersson, Sollefteå, som gjorde en stark avslutning av loppet och lyckades besegra Ida Ingemarsdotter, Åsarna, som kom trea och tog sin 24:e SM-medalj.

Läs också: Ida Ingemarsdotter gör sin bästa tävlingssäsong: Jagar 24:e SM-medaljen i Piteås klassiska millopp

Efter loppet hyllade Charlotte Kalla junioren Ebba Andersson.

– Det är en jättestark insats av Ebba. Det är jättekul att hon lyckas så här bra. Jag tror att hon har JVM som sitt stora mål också, så det bådar gott för framtiden, sa Kalla till SVT efter loppet.

Själv var Ebba Andersson förvånad över att hon lyckades så bra.

– Det känns jättekul. Det här hade jag absolut inte trott i morse, sa Andersson till SVT.

– Jag hade som plan att gå ut hårt men ändå kontrollerat så att jag hade krafter kvar på slutet och kunde göra ett bra andravarv, sa Ebba Andersson till SVT efter loppet.

Läs också: SM-festen i Piteå: är du på plats? Lägg in dina bilder och kommentarer här!

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Östersunds FK, Östersunds IK eller Jämtland Basket. Ladda ner ÖP:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för LT:s app, Iphone eller Android.

Annons