Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegssonen Marcus Högström sparkas från KHL-laget Spartak Moskva

Åtta poäng på 30 matcher.
Det verkar inte vara tillräckligt för att imponera på Spartak Moskvas ledning som nu valt att göra sig av med Marcus Högström.

Annons

Efter ett par fina säsonger i Djurgården och SHL skrev Marcus Högström, fostrad i Sveg, på för KHL-laget Spartak Moskva inför den här säsongen.

I Moskva och KHL har det på 30 matcher blivit åtta poäng för Högström och är därmed tredje poängbäste back i laget bakom Matt Gilroy (26) och Dmitri Kalinin (8). Samtidigt har Högström fått spela över 20 minuter i snitt per match, vilket även det är tredje högsta noteringen bland backarna i laget efter Gilroy och Kalinin.

Marcus Högström i Djurgårdens tröja.

Trots det ska nu alltså Moskvalaget ha valt att bryta Högströms kontrakt, som Expressen var först med att berätta.

För Sporten bekräftar agenten Lennart Högström att kontraktet har avslutats och att Marcus Högström köps ur det existerande kontraktet.

– Det är väldigt strikta kontrakt och bra ordning, så det är ingen panik på något sätt, säger Lennart Högström och fortsätter:

– Vi har bara vetat om det i tre timmar, så vi har inte tagit ställning till framtiden än. Men det fanns andra ryska lag, som till och med var bättre, som var intresserade men jag tror inte att det är aktuellt. Det är så sent på säsongen nu så att flytta runt i Ryssland är inte optimalt.

En comeback till svensk hockey är nu aktuell men först efter nyår, då Högström skulle riskera en skattesmäll om han återvände tidigare.

– Även om man har anat att det kunnat bli så här har vi inte gjort något, men jag kan garantera att det inte varit några diskussioner med svenska klubbar tidigare. Däremot tror jag inte att det är några problem att få kontrakt i SHL här hemma.

Anledningen till att Högström nu får lämna är, enligt agenten Lennart Högström, att backens spelstil inte var den som laget hade tänkt sig.

– Han har en helt annan spelstil än vad de ville använda sig av. Det gör att det inte funkar och hur länge han än skulle vara där skulle det inte funka.

Sporten söker Marcus Högström för en kommentar.

Annons