Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med tre miljoner i EU-stöd till ett destinationsbolag i Sveg

Tillväxterket har beviljat tre miljoner i stöd till bildandet av ett destinationsbolag i Sveg.
– Det går ut på att utveckla besöksnäringen och öka intäkterna, säger Per Roslund som sitter med i projekgruppen.

Annons

Ansökan lämnades in tidigare höstas och nu har alltså Tillväxtverket sagt ja till ett stöd på tre miljoner från en av EU:s strukturfonder, över en treårsperiod. Totalt omfattar projeket sex miljoner kronor och resten av finansieringen kommer från kommunen och företag.

– Inriktningen är mot fiske, sport och kultur. Det handlarom att utveckla besöksnäringen, att utveckla nya och gamla arrangemang. Vi har redan varit i kontakt med flera föreningar och ska jobba med dem och med företagen. Mycket som görs i dag är bra med stora insatser av ideella krafter. Det här handlar också om att trygga de evenemangen i framtiden, säger Per Roslund.

Tillsammans med Hans Svensson och Leif Lindström har han suttit i projektgruppen som tagit fram ansökan på uppdrag av SFU, Svegs företags- och utvecklingsförening. SFU har runt 60 medlemmar och äger projektet.

Nu startar arbetet med att hitta en projektledare.

– Destinationsbolaget omfattar två tjänster. Om det blir två heltider eller på något annat sätt återstår att se. Sedan är tanken att destinationsbolaget ska vara självgående när projekttiden på tre år är slut, säger Per Roslund.

Hur mycket har ni sneglat på andra destinationsbolag i Härjedalen?

– Vi har tittat på flera runt om i Sverige. Vi har ju lite andra produkter att erbjuda här jämfört med de andra destinationsbolaget i området. Men vi ska samverka med dem för att lyfta hela Härjedalen.

Läs mer: Kommunen lovar destinationsbolag Sveg en och en halv miljon