Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill förbättra arbetsmiljön på miljö och bygg

/
  • När det gäller brevet utan underskrift, som sedan drogs tillbaka av facket, vill kommunen lösa de arbetsmiljöfrågor som brevet tar upp i samverkan mellan facket och arbetsgivaren.   – I samverkanssystem finns handlingsplaner för att stödja denna arbetsprocess, säger Ola Regnander.

 – Förbättringsarbetet har pågått länge och vi har rekryterat en chef med rätt kompetens som har uppdraget att driva det nödvändiga förändrings- och utvecklingsarbetet, säger Ola Regnander, tillförordnad kommunchef vid Härjedalens kommun.

Annons

Han säger att miljö- och byggförvaltningen arbetar med att bli smidigare och mindre byråkratiska för att möta medborgarnas och företagens förväntningar.

– I praktiken innebär det en ständig förändring. Det gäller att hantera många olika intressenters krav, förväntningar och önskemål. Det är en grannlaga uppgift, som inte är helt friktionsfri, säger han.

Är det så att medarbetarna inte vill ha en chef som arbetar med förändring?

– Chefer som ställer krav på personalen och vill förändra riskerar alltid att få ett lägre resultat i en personalenkät. Krav kan upplevas som besvärande och det kan visa sig på olika sätt, säger Ola Regnander.

Han understryker vikten av att analysera enkätsvaren och att det är viktigt att ta reda på att frågorna har förståtts rätt och att resultatet stämmer överens med vad personalen och cheferna upplever nu. Det har gått flera månader sedan enkäten genomfördes.

– Vi har som ambition att förbättra arbetsmiljön på alla sätt och på alla ställen. Det viktiga är att göra något bra av svaren. Alla resultat kan bli bättre även de som redan är bra, säger Ola Regnander.

Alla förvaltningar ska ta fram handlingsplaner utifrån enkätsvaren.

Annons