Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraftprov för motor- cyklister i Ytterhogdal

/

Hogdals MK har under helgen arrangerat en deltävling i Mittendurocupen. Den lilla klubben tog emot 88 tävlande varav fem är från den egna klubben.

Annons

Först ut var de yngsta åkarna i den så kallade guldhjälmsklassen, trots sin unga ålder tog de sig fram snabbt i banan och deras motorcyklar surrade som ilskna bin.

I nästa start gjorde hemmaåkaren Lukas Nordlund sin premiärtävling. Lukas hade länge en stor ledning i sin klass men på tredje varvet drabbades han av en punktering och halkade ner till tredjeplatsen.

Lukas visade under den tid som hans motorcykel var i bra körbart skick att han är en lovande talang som det säkert kommer att låta höras mer av.

Efter lunch var det dags för det stora startfältet att starta. I detta inrymdes fyra tävlingsklasser och i huvudklassen blev det riktigt spännande för hemmaklubben då Krister Thorell gjorde en fin start och fanns med i täten direkt.

Fältjägarnas Joakim Grelsson visade sig sedan vara för stark och körde undan men när han drabbades av en punktering och blev tvungen att köra på bara fälgen tändes hemmahoppet. Avståndet var dock för stort dessutom fick Thorell bensinstopp och tvingades rulla sin cross över mållinjen men ändå på en fin andraplats.

I dagens största klass, motion 40 plus, tog hemmaföraren Roland Wallner en plats mitt i fältet på 37 åkare. I motion för de under 40 år så blev det en hemmaseger genom Ola Thorell. Han hade en hård dust med Götaföraren Robin Gustafsson och när de skulle in på sista varvet skilde endast åtta tiondelar mellan de två. Nu var Ola starkast på sista varvet och segermarginalen blev en halvminut.

I samma klass fick hemmaåkaren Johan Flodman bryta sitt deltagande i den här klassen efter en vurpa ute i skogen.

Annons