Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsarbetslösheten i Krokom sjunker – lägst på nio år

Arbetslösheten bland ungdomar i Krokoms kommun når sin lägsta notering sedan 2008 enligt statistik från Nyhetsbyrån Siren.
– Det känns som att det är positiva vibbar i kommunen, säger Anna-Carin Svedén.

Annons

I maj var arbetslöshetens bland kommunens ungdomar 8,7 procent, motsvarande 55 personer. Det var den femte månaden i rad som arbetslösheten minskade. Procentuellt sett har har sysselsättningen bland unga inte varit högre på nio år.

Totalt sett har ungdomsarbetslösheten sjunkit med 3,9 procentenheter de senaste fem månaderna. Den generella arbetslösheten i kommunen ligger under samma period på 5,9 procent, att jämföra med länet i snitt på 10,3 procent.

– Det är såklart jätteskoj. Det känns som att det är positiva vibbar i näringslivet. Många företag mår bra och investerar för fullt. Generellt är det en positivare arbetsmarknad, en uppåtgående spiral, säger Anna-Carin Svedén, näringslivschef i Krokoms kommun och nämner samarbetet mellan Arbetsförmedlingen och kommunens integrations- och arbetsmarknadsenheter som en av förklaringarna till det goda resultatet.

Hon lyfter också fram företagen i glesbygden som vågar satsa på fler anställningar.

– Jag var till exempel precis i kontakt med en företagare från Föllinge som ska expandera sin verksamhet och anställa fler. Det är jättekul att de mindre orterna kan erbjuda fler arbetstillfällen, säger Anna-Carin Svedén.

Läs även: Mer undervisning för pengarna om kulturskolan i Krokom och Östersund slås ihop

Vill du ha lokala nyhetspushar i din telefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s nya app här, till Iphone eller till Android!

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app:

LTZ:s iPhone-app:

LTZ:s Android-app

Annons