Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Ida Ingemarsdotter om vädrets påverkan på julstämningen

Midvinterns köld är hård stjärnorna glittra och glimma… Vackra ord som får mig att tänka på jul och advent, men tänk vad vädret påverkar denna årstid.

Vi är i mitt av december och jag börjar fundera på det här med julstress, för det är ju nu den ska slå till på bred front med både paket panik och julmatsplanering samt fixa allt kring pyntet… Jag vet inte vad som hänt för i samma stund som regnbyarna och plusgraderna drog in för ett par dagar sedan så tappade jag julfeelingen totalt.

Tidigare år då jag legat ute på tävlingar under hela december har jag haft små rutiner som att se julkalendern eller nått juligt på datorn bara för att hålla mig i julstämning, och försöka planera mot denna högtid, införskaffa lite julklappar här och där på resan när man ramlat över något som skulle kunna passa någon på min paketlista. Och jag har haft en liten julstress som legat där i bakgrunden och lurat.

Och i år hade jag ambitioner att vara julig på hemmaplan, första året utan ett späckat tävlingsprogram så nu skulle det pyntas och bakas som sagt… Men när regnbyarna kom i början på december och då jag tappade bort mig själv i julfixet.

Jag hittar ingen känsla alls för att springa på staden och fixa klappar eller ställa mig att baka. Ja, nog ligger saffranet där på köksbänken och väntar… Och lite har jag fått upp så som några stjärnor och en jul duk samt ljusstaken men sen tog det ju tvärstopp… Ingen lista för inköp av julklappar eller beställt någon julskinka.

Jag undrar om jag drabbades av en lite advents/juldepp?

Att advent i mina ögon ska vara kyla och fluffig snö samt den där tystnaden som blir när snön lägger sig som bomull så allt blir tyst tyst tyst.

Jag har försökt att peppa mig själv med julmusik under stunder jag suttit och rest i bilen, men icke det biter inte. Jag får ingen feeling och den där julstressen som på ett sätt kan vara positiv för att få saker gjorda den är fortsatt bortblåst.

Min förhoppning nu är att det kommer in en snökanon här över mig och att jag får ett par decimeter snö samt att minusgraderna tar ett stadigt grepp om oss. Jag tror att det är detta som behövs för att min adventsdepp ska fly undan illa kvick, så nu ber jag om detta så kanske jag lagom till den 23 december har kommit ikapp i julstress och klappköp och om inte så hoppas jag på en vit och vacker jul med vänner och familj!

God Jul på er alla TH läsare

Ida Ingemarsdotter