Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Roger Pontare och kören Fjällfeeling knökfyllde Funäsdalens kyrka!

I fredags, under traditionella Lopme Naestie-veckan (samiskakulturdagar) i Funäsdalen, gav Roger Pontare, hans ackompanjatör Roger Rådströmoch den blandade härjedalskören Fjällfeelings, som består av 40-taletmedlemmar, en stort uppskattad konsert i Funäsdalens kyrka.

Annons

Roger Pontare och Fjällfeeling fyllde Funäsdalens kyrka på fredagskvällen.

Det erbjöds ingen sakral musik under den drygt timmeslånga konserten, men ett antal populärmu­sikaliska stycken, bland annat ”Everythingmust change”, ”Feeling good”, ”I see a star”, ”Anthem” med flera.

Flera av arren hade körens ledare Jenny Michanek arrangerat för kör. Härjedalskören Fjällfeeling är i mycket en inspiration av körledaren Jenny Michanek. För ca 30 år sedan hette den blandade kören Lärkorna.

Efter perioden Lärkorna har Jenny inspirerat körsångare från de flesta orter i Härjedalen; Vemda­len, Vemhån, Hede, Långå, Tännäs, Funäsdalen,Tänndalen, Bruksvallarna, Messlingen och Ljung­dalen, att vara med i denna amatörkör.

Resultatet av hennes strävanden är minst sagt fenomenala!

Trots att Jenny numera är bosatt i Jämtland, långt ifrån härjedalsbyarna, så har hon och styrelsen i Fjällfeeling ambitionen att fortsätta verksamheten på något sätt även efter Jennys flytt.

Körens ledare Jenny Michanek framförde även solostycken, med medverkan av kören.

Annons