Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkarna gav henne rådet att hon skulle sluta köra skotercross – men för två år sedan stod Emilia åter på startlinjen

Läkarna uppmanade henne att sluta med skotercross efter en olycka som höll Emilia borta från tävlingsbanorna i två år. Men ifjol var hon tillbaka, starkare och snabbare än någonsin.
– Svårt att toppa, men jag ska försöka.

Emilia Dahlgren har en fantastisk säsong bakom sig. Först blev hon den första svenska mästarinnan någonsin i stadioncross när SM-veckan avgjordes i Piteå. Sedan tog hon hem SM-guldet i skotercross också. Lägg därtill ett silver i FIM Snowcross Women´s World Cup och ett brons i Arctic Cat Cup i Östersund.

– Kunde inte vara mer nöjd över vad jag presterade. Den enda förhoppningen jag hade ifjol var att få till ett bra resultat i SM och att jag lyckades ta två SM-guld känns grymt bra, säger 24-åriga Emilia från Tännäs i Härjedalen.

Läs även: Petra tar Porschen till polarna – ”Jag har coolaste epan” i stan

Kraven lär finnas att du ska göra ett nytt bra år. Känns det tufft att gå in i en ny säsong?

– Naturligtvis blir det svårt att toppa resultaten från ifjol. Men mitt mål är som vanligt att prestera så bra jag bara kan under varje tävling, helst pallen och högst upp. Men det viktigaste är att jag ska känna det är kul, säger Emilia.

Hon känner sig frisk och motiverad inför säsongen. Så har det inte alltid varit för då hon tvingades hålla sig borta från tävlingsbanorna i två år efter en ryggskada. Läkarna gav rådet att hon skulle sluta.

– Då kändes det tufft, men med personlig tränare och stort fokus på ryggen kunde jag komma tillbaka, säger Emilia som åter stod på startlinjen för två år sedan.

Olyckan hände på träning där hon knäckte svanken så att bäckenbenet hoppade snett.Första säsongen efter uppehållet gick så så där. Mycket strul och trots bra körning där hon visade att hon hängde med de flesta damerna uteblev resultaten. Men tvåa i stortävlingen Arctic Cat Cup, sedan SM-sexa efter en del otur och avslutningsvis brons i VM gjorde ändå att Emilia kände sig skapligt nöjd.

– Jag ville nog för mycket och krånglade till det för mig. Men ryggen visade sig hålla så det kändes bra på så vis.Ifjol blev det skoterbyte, från Polaris till Lynx, och en helt skadefri Emilia hittade flytet ordenligt och därmed kom framgångarna. Nu känner hon sig bättre än någonsin.Emilia har laddat om med jobb och träning under sommaren. Säsongen 2017 kommer hon att fortsätta att köra för Motor & Fritid Funäsdalen på en Lynx och som alltid kör hon för Team Walles.

Här hittar du fler artiklar på temat Skoter & motor